Referitor la articolul lui Jimmy de aici, ţin să precizez că nu sunt de acord şi îmi suţin punctul de vedere spunând că numărul de comentarii ţine de calitatea articolului şi modul în care e scris. Dacă un articol este foarte bun, va fi comentat, chiar dacă lumea vine de pe twitter.
Dacă este scris astfel încât să lase loc de completări, atunci vor aparea comentarii care să-l completeze (mulţi folosesc metoda asta intenţionat, lăsând loc pentru completările cititorilor).
(nu luăm în considerare aici bloggerii renumiţi care sunt comentaţi şi de dragul unui link, multe din comentariile unui blog renumit fiind inutile sau offtopic)
Twitter-ul e doar un mod de umplere a timpului si influenţele sale asupra asupra content-ului blog-urilor (articole + comentarii) se manifestă prin faptul că ne scuteşte de articole inutile (toata lumea trimite link-urile „funny” pe twitter, nu îşi mai pun pe blog toate inutilităţile) şi că bloggerii pierd mai mult timp pe twitter şi mai puţin timp scriind articole (chiar sunt curios dacă are cineva date de comparaţie asupra numărului articolelor de pe blog înainte şi după începerea activităţii pe twitter).
Dupa cum am mai spus, nu generalizez. Ma refer strict la bloggeri, nu la utilizatorii obisnuiti.
În cazul de faţă nu cred că e diferenţă majoră între un blogger şi un utilizator obişnuit.
Eu consider un RT o promovare a unui articol, pe când un comentariu reprezintă un „manifest”, o părere contra sau o completare la tema dezbătută.
Nu stiu, cel putin la mine asa merge, momentan.