Atentie, versuri necomerciale!
http://youtu.be/YucZwWnAGu8
http://youtu.be/1cQtWZO99Sw
Mai e si asta, care ma amuza doar partial. Grasu, Maximilian si Elly sunt inca ok din punctul meu de vedere…
http://youtu.be/BUTO-aO5U5c
muzică, mașini, tehnologie și divertisment
Atentie, versuri necomerciale!
http://youtu.be/YucZwWnAGu8
http://youtu.be/1cQtWZO99Sw
Mai e si asta, care ma amuza doar partial. Grasu, Maximilian si Elly sunt inca ok din punctul meu de vedere…
http://youtu.be/BUTO-aO5U5c
Niste baieti din Finlanda, au luat un Mercedes break din ’81, iau pus un motor putin mai nou, de prin ’98 (tot Mercedes) si s-au apucat de drifturi.
Masina a mai primit puntea fata/spate de la Toyota si suspensii de Mazda, o transmisie ceva mai solida si o turbina de camion Scania (+ alte maruntisuri: evacuare custom, intercooler custom, pompa injectie modificata). Puterea estimata e pe la 400 si ceva de cai.
Toate astea ca sa se intreaca la drifturi cu cei cu masini japoneze si BMW. Respect!
Povestea aici.
Am găsit un video destul de interesant care explică cum poți implementa layouturi diferite în Drupal 7. Pe scurt ai nevoie de următoarele:
De când am început să învăț programare (Pascal) m-am tot gândit cum a fi să-mi scriu primul meu joc. Am avut mai multe idei, însă niciodată nu am făcut nimic concret. Am încercat să citesc mai mult pe această temă, însă nimic.
La ultima întâlnire de Code Retreat („The Timișoara Agile Software Meetup Group„) la care am participat (singura de altfel), s-au propus spre rezolvare 2 probleme: Conway’s Game of Life și Tetris. Împreună cu Horia am reușit să implementăm Game of Life folosing Javascript aplicând pair programming și TDD. Nu am reușit să găsim o metodă simplă de a implementa tetris și am renunțat.
Săptămâna trecut am zis că nu ar strica să ies din routina de webdeveloper (unde mai tot timpul am impresia că fac aceleași lucruri prea puțin modificate de fiecare dată), am început să lucrez la o versiune proprie de Tetris în Javascript. Am lucrat vreo 3 zile, câte 2-3 ore pe zi până să reușesc să-l fac jucabil.
Concluziile după acest mic experiment:
1. Să faci un joc oricât de simplu e ceva mai greu decât ai fi tentat să crezi prima oară. Ca webdeveloper nu lucrez decât cu interfețe grafice simple, elemente și acțiuni bine definite. În joc însă lucrurile sunt altfel, trebuie să te gândești mai mult la cum să simulezi realitatea (gravitație, colisiunea cu pereți)
2. Javascript e un limbaj puțin mai ciudat din punctul meu de vedere. Am învățat cu ocazia asta mai multe despre OOP în Javascript și câteva lucruri noi despre jQuery
3. Mi-ar fi prins bine o funcție wait() în javascript pentru loop-ul principal.
O să continui să experimentez game developmentul. Următorul joc cred că o să fie Snake (ca pe telefoanele Nokia), apoi o să continui cu Escape.
Dacă totul merge bine, o să încerc după toate astea să fac și Pac-Man, cel mai simplu joc în care trebuie să implementezi AI. Apropo, știați că în Pac-Man există patru tipuri diferite de comportament al adversarilor?
Am scris mai demult despre reCAPTCHA și modul în care proiectul contribuie la digitalizarea cărților. Cel care a fost cu ideea din spatele proiectul, a venit cu încă una, cel puțin la fel de interesantă: cum să înveți o limbă străină, ajuntând în același timp la traducerea Internetului?
Soluția e destul de simplă: duolingo. Oameni învață o limbă nouă traducând fraze din limba pe care vor să o învețe. Softul afișează fraza, și traducerea pentru fiecare cuvânt. Ei trebuie să traducă și să adapteze propoziția în limba nativă sau în engleză. Învâțând astfel cuvinte noi și expresii comune din limba pe care vor să o învețe.
Având în vedere că oamenii sunt mai motivați (vor să învețe), și accesul la soft este gratuit (comparativ cu softurile existente care sunt destul de scumpe), rezultatele traducerii sunt uneori mai bune decât cele făcute de traducători profesioniști. Cumva este explicabil fenomenul. Nu orice traducător are timp să „bibilească” o frază până să sune bine.
Site-ul nu e gata încă, însă vă puteți înscrie deja (o să primiți mail în ziua lansării). Mai jos aveți un video de prezentare și încă unul care explică mai bine modul de funcționare:
Un tip plătește niște regizori să filmeze un trailer în care el să o ceară în căsătorie pe prietena lui, care urmează să fie cerută în căsătorie chiar în sala de cinema 🙂
http://youtu.be/FllfSXelgw0
Zilele trecute s-a lansat versiunea 1.7 de la SVN. Un update important pentru SVN care se luptă să țină pasul cu Git. Dintre noutăți:
Restul le găsiți aici.